Kávé blog

Hány kávé a kávé? Avagy mennyi az elég?

2021. január 25. - szaboedit

coffee-171653_640.jpg

 

Alapvetően ha kávézásról van szó, egy vérbeli kávéfogyasztó, pláne ha egy igazi függőről van szó, akinek ez a nedű az egész napos rutinja szerves részét képezi, erre a kérdésre egyértelműen megvan a válasza. Kettőt, hármat, sokat. Sőt, minél többet. De vajon veled is előfordult már, hogy a nap végére szinte fogalmad sincs, hányadikat iszod? Vagy, hogy az étel helyett is inkább a kávé fogy? Akkor ez a cikk épp Neked szól...

 Bizony, a kávé fogyasztásának is megvannak azok az íratlan szabályai, amelyeket érdemes betartanod, nem azért mert szabály, hanem mert az egészségedre is káros hatása lehet. Furcsa, ugye? Pedig így van!

A kávé, a koffein stmuláló hatásánál fogva ébreszt, növeli az éberséged, illetve segíti az összpontosítást. Viszont biztos vagyok benne, hogy néhanapján te is tapasztalod,, hogy idegesebb, ingerlékenyebbé váltál, esetleg hányingered lett a legutóbbi kávé után. Nos, ez valószínűleg a túlzott koffeinbevitel eredménye. A koffein emeli a pulzust és a vérnyomást, 

Nem meglepő módon erről is készült egy tanulmány, mely szerint hat csészényi káq vét ihatsz meg úgy, hogy komoly gondokat okozna a szervezetedben. Természetesen ez a mennyiség függ a kávé erősségétől, és a csésze méretétől is. 

Arról, hogy hány csésze kávé a jó és egészséges, ez alapvetően egyén függő, ez egyértelmű. A tested és a szervezeted jelzi azt, hogy mikor sok, mi az a mennyiség, ami már károsodást okoz.Viszont ettől függetlenül érdemes megszívlelni, mennyi kávét is viszel be a szervezetedbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://kave-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr9616403032
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása