Kávé blog

Viva La Cappucino

2020. november 08. - szaboedit

pexels-rodnae-productions-4921026.jpg

 

November 8. Ma van a Cappucino nemzetközi világnapja.

Kávé, Forró tej és tejhab. No és az elmaradhatatlan szórt minta. A cappucino nem véletlenül az egyik legnépszerűbb kávékülönlegesség. Bár nevét valószínűsíthetően az 1600-as években a kapucinus szerzetesekről kapta, mai formájában az 1900-as évektől készítik. A kávégépek megjelenésével a népszerűsége is jócskán megnőtt, 1950-re már az egész világon ismert volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy külön világnapja is van. 

Nem is lehet méltóképp ezt megünnepelni, mint egy finom, habos és ízletes cappuchinoval a kedvenc kávéházadban, vagy akár otthon is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://kave-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5516278046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportman89 2020.11.26. 17:07:25

Imádom a cappucinot, ma is ittam, köszönöm a bejegyzést. Ha minőségi húsra vágytok, javaslom nektek a minosegihus.hu/ oldalt. Minden jót kívánok Nektek! :)
süti beállítások módosítása